Hieronder vind je enkele reacties van Regenesis behandelaars (therapeuten) die de opleiding al gedaan hebben.

Als de pagina"s op de mobiel niet te openen zijn scroll dan helemaal naar beneden en klik op. Exit mobile version Dan openen de pagina"s zich.

Interview door ParaVisie met Nicolette van der Spek over Regenesis (2012)

Interview paravisie Met Nicolette van der Spek. Nu Regenesis Healing Master Practitioner en trainer

Regenesis zwengelt jouw innerlijke turbines aan

Diep verscholen in het lichaam schuilt een uiterst effectief wapen tegen welke psychische of fysieke aandoening dan ook. Het is onze oerenergie die zich als blauwe stipjes in de lichaamscellen bevindt. Eenmaal aangeboord blijkt haar kracht, ondanks de minieme verschijningsvorm, onbegrensd en haar invloed onverwoestbaar. Regenesis Healing werkt met deze energie en is juist daarom zo effectief. Nicolette van der Spek is professioneel beoefenaar: “Ik ben heel wat gewend, maar de impact van Regenesis Healing overdonderde me.”

Nicolette van der Spek (52) is getrouwd en moeder van drie dochters. Vanuit haar woning in Hilversum runt ze een eigen praktijk voor natuurgeneeskunde en kinesiologie. Daarbij maakt zij onder andere gebruik van Totaal Balans Therapie, Regenesis Healing en Energy Medicine.

Als de kinderen wat mankeren, dan is de behoefte om zich in (hun) gezondheid te verdiepen bij de meeste ouders groot. Voor de Hilversumse Nicolette van der Spek was het niet anders. Haar zoektocht in het reguliere en alternatieve brachten haar in contact met bioresonantie en kinesiologie. Het boeide haar zo, dat ze besloot zich te bekwamen in diverse energetische geneeswijzen. Nicolette: “Ik vind alles leuk en ben heel leergierig. Ondanks het vele lezen, studeren en praktiseren, bleef er echter iets knagen. Kon het allemaal niet veel simpeler? Op een dag kwam ik op internet informatie over Regenesis Healing tegen. Ik vond het wat Amerikaans overkomen. Desalniettemin integreerde met name de spectaculaire ervaringsverhalen me. Ik dacht: waarom zou ik het niet eens zelf ondergaan?”

Heelheid

En, hoe was dat?

“Heel bijzonder! Tot mijn stomme verbazing voelde ik van alles. De energie vloog in mijn lichaam van links naar rechts en van voren naar achteren. Iets wat mij zelden overkomt, gebeurde nu ook: tijdens de behandeling zag ik dingen. Zo leek ik mij te bevinden in een bosrijke omgeving, terwijl er een initiatieritueel plaatsvond. Beelden uit een vorig leven? Hulp vanuit andere dimensies? De verklaring interesseert me minder dan het gegeven dat de behandelingen me veel beter lieten voelen.”

Je besloot de opleiding te volgen en studeerde in 2012 af. Je bevindt je inmiddels in ruim gezelschap: ons land telt meer dan honderd Regenesis-therapeuten. Hoe verklaar je de snelle groei?  

“Ik denk dat het begrip heelheid daar een belangrijk aandeel in heeft. Met al onze therapieën, zowel regulier als complementair, zijn we, met alle respect, erg gericht geraakt op dat wat er mis is. Wat is er niet goed? Door deze vraag als uitgangspunt te nemen, geef je een behandeling al een bepaalde lading of richting mee. Regenesis-therapeuten werken met de stelling dat alles perfect is zoals het is. Zij zien cliënten in hun heelheid. Daar gaat een ongelooflijk positieve kracht vanuit. Een cliënt voelt dat. Een dergelijke overdracht heeft over het algemeen een gunstige weerslag op het behandelresultaat. Niet voor niets zeggen de Engelsen: The energy flows where the mind goes (de energie vloeit daar naartoe waar onze aandacht zich op richt’ – red.)”

Wat mogen we ons daarbij voorstellen, dat je de cliënt in zijn of haar heelheid ziet?

“Stel, je komt bij mij binnen met een gebroken arm en je vraagt een behandeling ten behoeve van een spoedig herstel. Allereerst formuleren we dan samen een positief en reëel doel. Dus niet: ik wil geen pijn meer hebben. Maar eerder: als mijn arm geheeld is, ga ik weer tafeltennissen. Toetsbaar en concreet dus. Tijdens de behandeling zelf zie ik niet iemand voor me met een blessure. Integendeel! Het einddoel indachtig, visualiseer ik een gezond en vitaal iemand. In dit geval bijvoorbeeld een persoon die aan het tafeltennissen is. Of zie ik een mooi, heel bot voor me. Maar het gaat verder dan alleen klacht gerelateerde zaken. Als therapeut is het je taak de cliënt te zien voor wie hij of zij daadwerkelijk is en daarbij alle mogelijke vooroordelen los te laten. Je kijkt voorbij het masker van de persoonlijkheid, recht in de ziel. Het vertrouwen dat daardoor bij de cliënt ontstaat, is voldoende voor een geslaagde interactie, voor een helend contact.”

Atlas & uitlijning

Een sessie Regenesis Healing begint met een zogenaamde Atlascorrectie. Daarbij wordt de bovenste halswervel, de Atlas, in balans gebracht. Belangrijk, aangezien de Atlas neurologisch gezien het meest cruciale communicatiecentrum van ons lichaam is. Op deze wervel rust namelijk niet alleen ons hoofd, ook zorgt deze voor de ophanging, de balans en de controle van de wervelkolom en het skelet. Door het achterhoofdsgat en de Atlas lopen bovendien twaalf hersenzenuwen, halsslagaders, lymfevaten en stroomt het hersenvocht. Wanneer de Atlas niet juist op het achterhoofdsgat aansluit, kan er een vernauwing ontstaan waardoor tal van lichaamsstructuren onder druk komen te staan. Het lichaam probeert dat te compenseren en verliest een deel van zijn zelfherstellend vermogen. De aanleiding voor een verkramping van de Atlasspiertjes kan tamelijk triviaal zijn, denk aan een ongelukkige val of een stapeling van stressfactoren. De gevolgen zijn in potentie echter verstrekkend: van nekpijn en rugpijn tot migraine en spit. Van stress en emotionele disbalans tot burn-out en depressie. Omdat bij heel veel mensen de Atlas uit balans is of onder spanning staat, kan behandeling daarvan al aanzienlijke verlichting opleveren. Volgende stap in een sessie Regenesis Healing is de uitlijning (rechtzetten) van de rest van het lichaam. Het hoofd, de schouders, de ruggenwervels, de heupen, benen en voeten… Consequent en stapsgewijs loopt de behandelaar alles langs. Omdat elk lichaamssysteem, zelfs iedere wervel, in verbinding staat met een orgaan en een gedragspatroon, werkt uitlijning tot op een diep niveau door.

Wat merkt de cliënt van zo’n uitlijning?

“Met behulp van Regenesis wordt de lichaamshouding op zachte wijze energetisch gecorrigeerd. Je laat het lichaam zich als het ware herinneren hoe het ook alweer was voordat de verkramping ontstond. Maar zacht hoeft niet te betekenen dat de cliënt van de uitlijning niets merkt. Vaak schommelt deze heen en weer, soms zelfs worden de meest bijzondere houdingen door hem of haar aangenomen. Dat kan als heftig ervaren worden, maar een goede toelichting vooraf doet wonderen. De cliënt blijft te allen tijde de baas over wat er in de behandelruimte gebeurt. De uitlijning is erop gericht de communicatiestromen in het lichaam te optimaliseren. Als therapeut heb je daar ook baat bij: het geeft je inzicht in wat er nog gebeuren moet. En de behandelingen die je daarna geven gaat, zijn effectiever.”

Blue Dot Energy

Regenesis Healing is een energetische therapie. Wat betekent dat eigenlijk?

“Jij, ik, de planeet, het zonnestelsel, maar ook de stoel waar we op zitten… Alles is energie. We kunnen die energie niet zien, wel meten. Denk eens aan het stekkerdraadje waardoor de energie naar de lamp stroomt. Ontstaat er ergens in dat draadje een kink, dan stroomt de energie niet meer goed door. De lamp begint te flikkeren en kan op een gegeven moment zelfs helemaal uitvallen. In ons lichaam bevinden zich tal van dergelijke stroompaden. Ook hier kunnen dus omleidingen of blokkades ontstaan. Als energetisch behandelaar kan je met jouw energie de energie van de cliënt beïnvloeden. Je stopt als het ware de stekker in het stopcontact. In die zin ben je niet meer of minder dan een startkabel. Strikt genomen behandel ik niet, ik faciliteer. Het is wel zo dat om verbinding te maken twee partijen nodig zijn. Healing is en blijft immers een uitwisseling. Daarom kan gezonde scepsis geen kwaad, daar waar cynisme fnuikend is voor de therapie.”

Blue Dot Energy is de energiesoort waarmee Regenesis Healing zegt te werken. Kun je uitleggen waar het hier om gaat?

Blue Dot Energy is de oerenergie die zich als blauwe stipjes in onze celkernen bevindt. De foetus gebruikt deze energie om zichzelf te scheppen. Om onverklaarbare redenen gaat deze energie een maand of vijf na de geboorte, als de fontanellen sluiten, in ruste. Ze is er nog wel, alleen niet meer actief. Althans: ze wordt door het lichaam niet meer aangesproken. Het vreemde is dat bij sommige diersoorten, bijvoorbeeld zeesterren, salamanders en bepaalde wormen, deze energie wel actief blijft. Verliezen zij een deel van het lichaam, dan groeit dat na verloop van tijd gewoon weer aan. Alsof er een blauwdruk aan het lichaam ten grondslag ligt op basis waarvan het organisme zich na een beschadiging heropbouwt. Als Regenesis-therapeut heb je geleerd die energie in jezelf te reactiveren. Door deze via de handen aan de cliënt door te geven, gaat er in diens lichaam een belletje van herkenning rinkelen. Zo van: oh ja… Dat ken ik!”

Hoe heb je die energie in jezelf gereactiveerd?

“Je krijgt daartoe tijdens de opleiding o.a. ook een meditatie aangereikt. Dagelijks beoefen ik deze, maar ik moet wel zeggen dat ik de energie en bijbehorende bewustzijnsstaat nu makkelijker kan oproepen. Met andere woorden: de uitnodiging wordt door mijn lichaam steeds sneller herkend en aangenomen. Gek eigenlijk hè, dat de energie bij ons mensen in onbruik is geraakt? Misschien, maar dat blijft speculatie, is onze vervreemding van de natuur daar debet aan. Feit is wel dat het aanspreken van deze oerenergie de missing link is die Regenesis Healing van andere energetische behandelvormen onderscheidt. Het zijn de extraatjes uit onze cellen, als het ware door kleine turbines aangedreven, die deze methode zo krachtig maken. Anderen noemen Regenesis Healing ook wel turbo-reiki of Reiki on steroids. De energie schijnt sneller en directer te werken. ”

Hoe is dat voor jou, als therapeut?

“Heerlijk natuurlijk. Niet alleen heb je veel eer van je werk omdat je cliënten zienderogen opknappen, ook mag je telkens weer zelf die helende, voedende werking van de Blue Dot Energy in je lichaam voelen. Na de uitlijning vinden de behandelingen trouwens liggend, met de kleding aan, plaats. Draag je een leren riem, dan adviseer ik die af te doen. Het leer is levend materiaal en trekt daardoor een deel van de energie aan. Da’s gewoon zonde. De behandelingen werken op een diep niveau, je komt onder de radar omdat je voorbij aan de ratio gaat. Je probeert ruimte te creëren bij de cliënt. Ruimte waar alles, inclusief de klacht, er mag zijn. Weerstand roept alleen maar meer lijden op. Daarom zijn we ook niet zo nadrukkelijk met de klacht bezig. Als therapeut zie ik geen patiënt voor me, maar een mens. Hem of haar zet ik als het ware terug in de nulstand. Belastende informatie, opgeslagen in diens cellen, wordt uit het lichaam getrokken. Maar ik geef wel altijd de boodschap mee dat wanneer men schadelijke gewoonten, patronen en levensstijlen onveranderd laat, klachten vroeg of laat zullen terugkeren. Desgewenst kan ik daarin de cliënt gericht van adviezen voorzien. Bijvoorbeeld over de aanvulling van magnesium, een element dat we onder andere als gevolg van bodemuitputting veel te weinig binnenkrijgen.”

Tot slot: zijn er zaken waarbij Regenesis Healing vooral goed helpt?

“Regenesis Healing werkt op lichaam en geest en is daarmee zeer effectief bij allerlei klachten van lichamelijke, emotionele en spirituele aard. Er is een lange lijst van symptomen. Maar sowieso raad ik het mensen aan die ooit een rare val hebben gemaakt.” 

Nicolette heeft een praktijk in Hilversum www.karmozijn.com